Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Στα πλέι οφ του Europa League ο ΠΑΟΚ μετά το 3-0 επί της Βαλερένγκα


Μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα στο Οσλο, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να… «αυτοκτονήσει» για να αποκλειστεί από την Βαλερένγκα στην Τούμπα. Και όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά στο «ρελαντί», πρόσθεσε άλλη μια καλή παρουσία και μια άνετη νίκη.
Το 3-0 επί των Νορβηγών, έφερε την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League, υπό το βλέμμα, μάλιστα, των υποψήφιων επενδυτών...

Βασίλη Φλωρίδη και Γιώργου Σαχπατζίδη, που βρέθηκαν στις εξέδρες της Τούμπας, που είδαν τον ΠΑΟΚ να είναι βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο ματς και λίγο πιο γρήγορος.
Μετά το πρώτο 10λεπτο στο οποίο η Βαλερένγκα μπήκε με επιθετικές τάσεις, ο «δικέφαλος» ήταν ανώτερος. Ελεγξε πλήρως το ρυθμό, πήρε την κατοχή μπάλας, ουδέποτε απειλήθηκε ουσιαστικά και «καθάρισε» με το γκολ του Βιεϊρίνια στο 44'. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ήρθαν και τα τέρματα των Αθανασιάδη (49') και Φωτάκη (58') και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.
Το 4-2-3-1 του Λάζλο Μπόλονι είχε τους Ετο, Λίνο, Μαλεζά και Τσιρίλο στην άμυνα μπροστά από τον Κρέσιτς. Γκαρσία και Αρίας ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Ιβιτς μπροστά τους, τον Φωτάκη δεξιά και τον Ρομπέρ αριστερά, με τον Αθανασιάδη στην κορυφή. Σύστημα 4-1-4-1 επέλεξαν οι Νορβηγοί με τον Κονέ στην κορυφή της επίθεσης.
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε για την ουσία στο πρώτο ημίχρονο. Εχοντας το σαφές προβάδισμα από… το Οσλο, δεν φόρτσαρε. Εκλεισε τους χώρους, άφησε τους Νορβηγούς να «ξεθυμάνουν» από την γρήγορη επιθετικότητά του και μετά επέβαλε το ρυθμό, απείλησε με Αθανασιάδη (8') και Βιεϊρίνια (20') πριν σκοράρει στο τέλος. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές στιγμές (28' Φελά, 39' Ντος Σάντος) αλλά τίποτα περισσότερο.
Ο «δικέφαλος» πάτησε «γκάζι» στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Πέραν των δύο γκολ (49' Αθανασιάδης, 58' Φωτάκης) είχε και ευκαιρία με τον Κλάους στο 56' και έδειξε ότι ανά πάσα στιγμή μπορούσε να κάνει «πάρτι» απέναντι στους αργούς αμυντικούς της Βαλερένγκα.
Ο Μπόλονι έδωσε σταδιακά χρόνο συμμετοχής σε Γεωργιάδη, Ρομπέρ και Κοντρέρας (ως αμυντικό μέσο, μάλιστα), είδε τους παίκτες του να μην στερούνται διάθεσης, το κλίμα στις εξέδρες ήταν γιορτινό.
Από την άλλη πλευρά οι Νορβηγοί είχαν μόνο 2-3 σουτ (66' Κονέ, 72', 87' Φελά), την ώρα που οι τρεις νεοεισελθόντες του ΠΑΟΚ είχαν τις ευκαιρίες για γκολ (66' Γεωργιάδης, 79' Ρομπέρ, 82' Κοντρέρας), με το 3-0 να μένει ως το τέλος.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 44' Βιεϊρίνια, 49' Αθανασιάδης, 58' Φωτάκης
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κρίστο Τόχβερ (Εσθονία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
67' Φελά
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Αρίας, Γκαρσία (79' Κοντρέρας), Φωτάκης, Βιεϊρίνια (69' Ρομπέρ), Ίβιτς (61' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης
BAΛΕΡΕΝΓΚΑ: Χίρσφελντ, Ντος Σάντος, Νόρντβικ (46' Λι), Μούρι, Στράντμπεργκ, Ογκούντε (60' Χέσταντ), Σινγκ, Μπέρε, Ζάγιτς (73' Νίλσεν), Φελά, Κονέ.
Πηγή  sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου