Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΥΠΟΙΚ: Η φοροδιαφυγή θα αντιμετωπιστεί ανηλεώς


Τη δέσμευση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει το λόγο της απέναντι στους δανειστές της ανέλαβε o Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις τους που φιλοξενούνται σε δημοσίευμα της βρετανικής Guardian, ενώ παράλληλα, μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε και πάταξη της φοροδιαφυγής.
«Η φοροδιαφυγή, μια πρακτική που είναι τόσο παλιά όσο και τα βουνά και η οποία θεωρείται απ όλους...

ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας, θα αντιμετωπιστεί ανηλεώς», υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.
Στο δημοσίευμα που τιτλοφορείται «Έλληνας υπουργός Οικονομικών: Θα κάνουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια», ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «βρισκόμαστε στη μέση μιας μάχης για την εφαρμογή ενός προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης ... μια μάχη για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, μια μάχη για την επιβολή των ιδιωτικοποιήσεων».
«Έχει μεγάλη σημασία για μας να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ Και θα κρατήσουμε το λόγο μας. Θα κάνουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να τηρήσουμε το λόγο μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Στις δηλώσεις του ο ΥΠΟΙΚ δεν παραλείπει να ασκήσει και κριτική στην ΕΕ, χρεώνοντάς της καθυστερημένη αντίδραση με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.
Όπως αναφέρει, η κατάρρευση της Lehman Brothers της τράπεζας που προκάλεσε την παγκόσμια οικονομική κρίση το 2008, είναι ένα φάντασμα που ακόμα στοιχειώνει την ΕΕ.
«Είναι κοινώς αποδεκτό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να έχει κινηθεί γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά από το 2008, όταν ξεκίνησε η κρίση, αλλά νομίζω ότι τώρα όλοι γνωρίζουν πως οι πάντες πήραν το μάθημά τους», τονίζει ο κ. Βενιζέλος και καταλήγοντας εμφανίζεται βέβαιος ότι «καμία χώρα και κανένα τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη δεν θα αφεθεί στη μοίρα του» και πως «μέλη της Ευρωζώνης και το τραπεζικό της σύστημα είναι ασφαλή».

Πηγή  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου