Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Σέρβιραν μαζί με ποτό και «αμπούλες αζώτου»


Δυστυχώς τα πράγματα στα Μάλια δεν πάνε καλά! Κι εκεί που πήγαιναν κάπως να στρώσουν φέτος προέκυψαν οι...αμπούλες με το άζωτο που βρέθηκαν σε μπαρ! Οι αμπούλες που έστειλαν και στο δικαστήριο επιχειρηματίες (αν και αθωώθηκαν υπάρχει πρόβλημα λένε οι αρχές) ανάγκασαν και τον εισαγγελέα Ηρακλείου κ.Μαρκάκη να σπεύσει επιτόπου και να διαπιστώσει τι γίνεται...

... Και κυρίως να προειδοποιήσει ότι εάν συμβεί ξανά θα μπλέξουν!

Θυμίζουμε ότι η Ένωση Καταναλωτών εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τη διάθεση φιαλιδίων οξειδίων του αζώτου, κάνοντας λόγο για εγκληματικού χαρακτήρα πράξη. Ζητεί από τους αρμόδιους φορείς να πατάξουν αυτήν την εγκληματική πρακτική και να οδηγήσουν τους υπευθύνους στη Δικαιοσύνη.

"Η εισπνοή τους προκαλεί αναστολή των ανώτερων εγκεφαλικών λειτουργιών αυτοελέγχου οδηγώντας γρήγορα σε μέθη και ανεξέλεγκτη χωρίς φραγμούς ευθυμία. Όμως, θα πρέπει να ονομαστούν αέρια δακρύων και όχι γέλιου καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε οξεία δηλητηρίαση, καταστολή του αναπνευστικού κέντρου και θάνατο.

Στις ΗΠΑ περίπου 100 θάνατοι νέων ανθρώπων, θαμώνων μπαρ ή rave parties, καταγράφονται κάθε χρόνο και οφείλονται αποκλειστικά στην εισπνοή αυτών των αερίων σε συνδυασμό με αλκοόλ", τονίζει η Ένωση Καταναλωτών.

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου