Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

“Θα απολύονται και οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι”

Δήλωση-βόμβα του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλία Μόσιαλου



Mια απίστευτη κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ εκτυλίχθηκε χθες με φόντο τους δημοσίους υπαλλήλους και τη σπατάλη στο δημόσιο, ενώ δεν έλειψαν οι αψιμαχίες και για τους οδηγούς ταξί.
Την είδηση-βόμβα ωστόσο έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος στον Real FM, απειλώντας με απόλυση τους μόνιμους υπαλλήλους που κάνουν λευκή απεργία επειδή μειώθηκαν οι μισθοί τους!

“Δεν θα δεχθούμε αργομισθίες και λευκές απεργίες, επειδή κόπηκε ένα επίδομα, και να μιλάμε για εργάσιμη εφεδρεία. Θα πρέπει το θέμα αυτό να ανοίξει πολιτικά” δήλωσε ο κ. Μόσιαλος και προειδοποίησε ότι δεν θα κάνει πίσω ούτε με σχετική απόφαση της ΑΔΕΔΥ. “Πρέπει να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον και κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι -ακόμα και η ΑΔΕΔΥ- να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα πρέπει να κινητοποιήσουμε την κρατική μηχανή, η οποία δεν λειτουργούσε εδώ και 30 χρόνια” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ποντάροντας στο μένος της κοινής γνώμης για τους βολεμένους δημόσιους υπαλλήλους.
Την ίδια ώρα ο κ. Μόσιαλος έστρεψε τα βέλη του στη ΝΔ καλώντας την να αποπέμψει τον πρόεδρο των οδηγών ταξί Θύμιο Λυμπερόπουλο, με το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να κυκλοφορεί με δύο καπέλα, αυτό του συνδικαλιστή και του εν δυνάμει υφυπουργού, αφού ταυτόχρονα είναι αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων. Η απάντηση ήταν άμεση και εξίσου σφοδρή από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος κατηγόρησε με τη σειρά του το ΠΑΣΟΚ ότι ο γραμματέας των ταξιτζήδων είναι αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ!

Ύποπτες προσλήψεις
Η κόντρα των δύο ανδρών κλιμακώθηκε το μεσημέρι, όταν η ΝΔ επανήλθε καταγγέλλοντας ρουσφετολογικές προσλήψεις μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων που λειτουργούν ως βιτρίνα. Αφορμή υπήρξε δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, σύμφωνα με το οποίο 55.000 άνεργοι έχουν τακτοποιηθεί σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μέσω ΜΚΟ με βιτρίνα συγκάλυψης το ΑΣΕΠ! Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο κυβερνητικός βουλευτής Στάθης Κουτμερίδης, ο οποίος συμμετείχε στην ίδρυση -εν μία νυκτί- της ΜΚΟ “Κοινωνικό Δίκτυο Πολιτών”, με βασικό σκοπό την πρόσληψη δημοτών από τις Σέρρες στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας. Μάλιστα, ως στοιχεία επικοινωνίας του Δικτύου δήλωσε την έδρα και τα τηλέφωνα του πολιτικού του γραφείου. Το θέμα παίρνει άλλες διαστάσεις μετά και το πόρισμα της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής, το οποίο καταγράφει επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ οι οποίες ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ!
“Είναι αλήθεια ότι οι εταιρείες-μεσάζοντες, όπως αυτή του στενού συνεργάτη του κ. Κουτμερίδη, θα εισπράξουν συνολικά το 5% του προϋπολογισμού, δηλαδή περίπου 9,5 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα γύρω από τις προϋποθέσεις ανάθεσης και τα κριτήρια επιλεξιμότητας των υποψηφίων. Δυστυχώς η κυβέρνηση, αφού με την πολιτική της δημιούργησε στρατιές ανέργων, έρχεται τώρα να τους εκμεταλλευτεί ρουσφετολογικά, τάζοντάς τους δουλειά για λίγους μήνες” δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, κατηγορώντας ευθέως την κυβέρνηση ότι εμπαίζει τους ανέργους. Από κοντά και ο γραμματέας Συνδικαλισμού Γιάννης Μανώλης, ο οποίος είπε: “Το κομματικό κράτος του ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Εκσυγχρονίζεται και εξελίσσεται, προσφεύγοντας σε νέες ρουσφετολογικές μεθόδους για να βολέψει τα δικά του ‘πράσινα παιδιά’”.
Ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην υπόθεση. Μάλιστα δικαιολόγησε τη στάση του ως στάση υπευθυνότητας προς τους συμπολίτες του: “Δεν υπάρχει ΜΚΟ. Επιτέλους, λίγη ντροπή. Είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Η δική μου συμμετοχή είναι στο ότι ενθάρρυνα και βοήθησα πολίτες οι οποίοι είχαν την ευαισθησία να δημιουργήσουν αυτή την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, όπως ορίζει ξεκάθαρα ο νόμος, για να μπορέσουν να πάρουν κάποια προγράμματα για την κοινωνική εργασία. Πού είναι το παράξενο; Είναι ντροπή, είναι τραγικό”, δήλωσε ο κ. Κουτμερίδης, ενώ παραδέχθηκε και ότι είχε κάνει το γραφείο του έδρα της ΜΚΟ! “Το ότι δόθηκε για μία δύο μέρες το τηλέφωνο του γραφείου μου, προτού δημιουργηθεί ο χώρος της αστικής εταιρείας, είναι καταστροφικό;”.

 ΠΗΓΗ  makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου