Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Εκβιασμό συναδέλφων τους από σούπερ Μάρκετ καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γιαννιτσών

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γιαννιτσών με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τον εκβιασμό εργαζομένων σούπερ Μάρκετ με υποκαταστήματα και στα Γιαννιτσά καθώς με εκβιαστικά διλήμματα όπως ισχυρίζονται στην καταγγελία τους, τους βάζουν να υπογράψουν συμβάσεις που θίγουν τα συμφέροντά τους καλώντας τους να μην υποκύψουν. Όλη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Ακόμα δεν πρόλαβε να ψηφιστεί το Μνημόνιο 2 με τους επαχθείς για τους εργαζόμενους όρους και η εργοδοτική τρομοκρατία χτύπησε :..
« Ή υπογράφεις ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειωμένες αποδοχές ή σου καταγγέλλουμε τη σύμβαση! -ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ ». Με αυτή τακτική εκβιάζονται σήμερα οι εργαζόμενοι στα καταστήματα των σούπερ Μάρκετ ".........." για να αποδεχτούν σημαντικοί μείωση των αποδοχών τους
Καλούμε τους εργαζόμενους συνάδελφους μας να μην συναινέσουν στη μονομερή από τον εργοδότη δυσμενή τροποποίηση των όρων εργασίας τους. Κι αυτό γιατί είναι παράνομη η μεταβολή των όρων εργασίας τους, που επιχειρείται από την εργοδοσία με την άσκηση πίεσης για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων υπό την απειλή της απόλυσης.
Κάνουμε γνωστό ότι οι όροι της κλαδικής ΣΣΕ των εργαζόμενων στο εμπόριο έχουν περιέλθει στις ατομικές συμβάσεις που σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν σεβαστεί! Καλούμε το Σώμα επιθεώρησης εργασίας να επέμβει άμεσα !
Τέλος Ζητάμε από τους πολίτες των Γιαννιτσών να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενου ακόμα και με το μποϊκοτάζ των αγορών από τα καταστήματα του συγκεκριμένου σούπερ μάρκετ” !

1 σχόλιο:

  1. ΨΑΞΤΕ ΤΟ . Παρόμοιο και σε άλλο σουπερ μάρκετ τον Γιαννιτσών μείωση μισθού 180 ευρώ και αν θέλουν αλλιώς απόλυση . Και μετά κατηγορούμε τα ξένα σουπερ μάρκετ. Αυτά συμβαίνουν μόνο σε Ελληνικά σουπερ μάρκετ από κάτι ωραίους εργοδότες

    ΑπάντησηΔιαγραφή