Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Παλικαρίσια νίκη Ολυμπιακού στη Μόσχα

Ο Νταβίντ Φουστέρ με βολίδα από το ύψος του πέναλτι στο 71' πέτυχε το «χρυσό» γκολ για τους «ερυθρόλευκους», τη νίκη όμως στο συγκρότημα του Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε ο Ρόι Κάρολ...
Ο Βορειοϊρλανδός γκολκίπερ μπήκε ως αναγκαστική αλλαγή τρία λεπτά μετά το 1-0, λόγω αποβολής του Μπάλαζ Μέγιερι σε φάση που οι Ρώσοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Ισραηλινός μέσος Μπίμπρας Νάτσο ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών, αλλά ο Κάρολ με τεράστια επέμβαση στην κάτω αριστερή του γωνία...

... κράτησε το μηδέν για την εστία των Πειραιωτών. Το παιχνίδι με τη Ρούμπιν ήταν το ντεμπούτο του πρώην τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τα ερυθρόλευκα και κατά συνέπεια η απόκρουση στο πέναλτι η παρθενική του για τον Ολυμπιακό.
Οι γηπεδούχοι, αν είχαν ισοφαρίσει σε εκείνο το σημείο, θα μπορούσαν να φέρουν τούμπα το ματς. Κάτι τέτοιο, όμως, θα ήταν τελείως άδικο βάσει της εικόνας του αγώνα. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος σχεδόν σε όλο το διάστημα του 90λεπτου και δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι «πάτησε» τη Ρούμπιν.
Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Καζάν δεν έκανε ούτε μια φάση, την ίδια ώρα που οι Πειραιώτες άσκησαν ασφυκτική πίεση από το πρώτο τέταρτο. Η πίεση του Ολυμπιακού εντάθηκε στην επανάληψη και από ένα σημείο και ύστερα φαινόταν ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου.
Στο 70' ο Μαρκάνο θα τράνταζε με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Αρλάουσκις, αλλά στη συνέχεια της φάσης από το κόρνερ που κέρδισαν οι Πειραιώτες ήρθε το 1-0, το οποίο έμελλε να μην αλλάξει μέχρι τέλους.

Πηγή  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου