Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Πολιτικό Συμβούλιο αύριο στο ΠΑΣΟΚ

Αύριο απόγευμα «κληρώνει» για τη διαδοχή, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με τους 22 διαγραφέντες της Κυριακής στο ΠΑΣΟΚ.

Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ορίστηκε για τις 4.30΄ το απόγευμα και τα μέλη του καλούνται να προσδιορίσουν τον «οδικό χάρτη» για την αλλαγή ηγεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου αναμένεται να τεθεί θέμα επίσπευσης των διαδικασιών, αλλά και το ενδεχόμενο να εκλεγεί ο νέος αρχηγός από κομματικό όργανο και όχι από τη βάση - ιδιαίτερα αν μοναδικός υποψήφιος είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος...


Παράλληλα, οι πιέσεις προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της αναστολής της κομματικής ιδιότητας τους 22 διαγραφέντες βουλευτές είναι ισχυρές. Εάν ενδώσει σε αυτές, Χάρης Καστανίδης και Λούκα Κατσέλη χάνουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι διεκδικητές της ηγεσίας.

Στην συνεδρίαση πιθανότατα θα είναι παρών και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου ο υπουργός Οικονομικών να ενημερώσει τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου για τις εξελίξεις και τη σύνοδο του Eurogroup τη Δευτέρα.

Νωρίτερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος θα παρουσιάσει τις «Θέσεις για μια Νέα Ελληνική Ανόρθωση». Το μανιφέστο του υπουργού Υγείας έχει την έγκριση του Ευάγγελου Βενιζέλου - ο οποίος θα δώσει το παρών στην εκδήλωση - και δεν αποκλείεται, εφόσον διαδεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου, να αποτελέσει την προεκλογική πλατφόρμα του ΠΑΣΟΚ.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου