Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ισόβια στον αστυνομικό για έγκλημα που διέπραξε πριν από χρόνια στην Αριδαία

Σε ισόβια κάθειρξη από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε ένας πρώην αστυνομικός ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία του 30χρονου κουμπάρου του, τον Αύγουστο του 2004, στην Αριδαία. 
 Ο 47χρονος, είχε σκηνοθετήσει μια ιστορία ότι σπείρα ρώσων κακοποιών σκόπευε να απαγάγει το θύμα και με αυτό τον τρόπο είχε πείσει τον 30χρονο να του παραδίδει χρηματικά ποσά για να του εξασφαλίσει προστασία.
 Μέσα σε ένα χρόνο ο πρώην αστυνομικός κατάφερε να αποσπάσει από τον κουμπάρο του πάνω από 80 χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα, επικαλείτο εσωτερική πληροφόρηση από την Υπηρεσία του, ως προς τα δήθεν σχέδια των υποτιθέμενων κακοποιών...

Το έγκλημα έγινε όταν σε ραντεβού των δύο ανδρών, ο 47χρονος χρειάστηκε να επιστρέψει στον κουμπάρο του μέρος ποσού από δανεικά που του είχε ζητήσει το προηγούμενο διάστημα.
 Ακολούθησε επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών και ο 30χρονος τράβηξε πιστόλι που του είχε δώσει ο αστυνομικός για την αυτοπροστασία του. Ήρθαν στα χέρια και κατά την συμπλοκή ο 47χρονος, γνώστης πολεμικών τεχνών, κατόρθωσε να αρπάξει το πιστόλι από τον 30χρονο και να τον πυροβολήσει στο κεφάλι.
 Στην απολογία του στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ήταν ατύχημα και ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. Όμως, οι δικαστές δεν πείστηκαν και τον έκριναν  ένοχο, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Πηγή  star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου