Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η ομιλία του Βουλευτή Πέλλας Ηλία Θεοδωρίδη στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ 11-2-12

Αγαπητέ πρόεδρε,
Αγαπητοί συνάδελφοι,


Παρατηρώ συναδέλφους ομιλητές που συνέβαλαν στην πτώση της κυβέρνησής μας, εξ αιτίας της αντίθεσης τους στο πρώτο μνημόνιο, να μεταβάλλονται σήμερα σε φανατικούς υποστηρικτές του δεύτερου.
Το πρώτο μνημόνιο αφορούσε στο κράτος, που βρισκόταν στον πυρήνα του προβλήματος της ελληνικής κρίσης και είχε σκοπό τη μείωση των ελλειμμάτων που προέρχονται από αυτό, αν και με τρόπο άδικο και αναποτελεσματικό (οριζόντια μέτρα)...

Το δεύτερο μνημόνιο αφορά στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας και έγινε με πρόσχημα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, την οποία ελάχιστα επηρεάζει, ενώ μας οδηγεί με βεβαιότητα σε νέο κύκλο ύφεσης, ελλειμμάτων, μείωσης εσόδων, νέων περικοπών, απομακρύνοντας το στόχο επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος.
 Με αυτό τον τρόπο σε οκτώ με δέκα χρόνια θα βγει από την κρίση μια Ελλάδα με 25 μονάδες σωρευτικής ύφεσης, με ένα εξαθλιωμένο λαό και τα μεγάλα συμφέροντα του μεταπρατικού, παρασιτικού κεφαλαίου, που οδήγησαν τη χώρα στην κατάρρευση, να παραμένουν κυρίαρχα και μετά την κρίση.
Ο λαός και η ιστορία δε θα μας συγχωρήσει ότι η δική μας κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μεσολάβησε για να οδηγηθούμε σε αυτό το αποτέλεσμα.  Στο να χαθεί η κρίση και οι θυσίες του ελληνικού λαού ως ευκαιρία να αλλάξει η Ελλάδα.

ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

1 σχόλιο:

  1. αφου διαφωνεις, γιατι σηκωνεσαι και φευγεις αντι να μεινεις και να υποστηριξεις την αποψη σου με την ψηφο σου????
    Υ.Γ. φυσικα και ΔΕΝ περιμενω απαντηση, που να ειναι ειλικρινης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή