Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Στις Βρυξέλες θα βρεθούν 3 μαθητές από τα Γιαννιτσά για την Διάσκεψη κορυφής +20

Η κ. Ειρήνη Πάρη, ελληνίδα σύμβουλος και πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ), ενός συμβουλευτικού οργάνου της ΕΕ, θα επισκεφθεί τη Δευτέρα το 3ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών "Αικατερίνη Βαρελά" .

Θα συζητήσει με τους μαθητές του λυκείου για την επόμενη Διάσκεψη κορυφής του Ρίο+20 και θα τους βοηθήσει να προετοιμαστούν ενόψει της προγραμματισμένης για τις 26-28 Απριλίου εικονικής συνόδου ολομέλειας της ΕΟΚΕ που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες και στην οποία θα λάβουν μέρος μαζί με άλλους μαθητές...

... από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Συνολικά 27 σχολεία –ένα από κάθε κράτος μέλος της ΕΕ– επελέγησαν να συμμετάσχουν μετά από κλήρωση μεταξύ χιλίων αιτήσεων. Πρόκειται για την τρίτη φορά που η ΕΟΚΕ αναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία με τίτλο Η δική σου Ευρώπη, η δική σου φωνή.

Η κ. Ειρήνη Πάρη, εκπρόσωπος του ελληνικού Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών στην ΕΟΚΕ, θα συναντηθεί με μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Γιαννιτσών "Αικατερίνη Βαρελά", όχι μόνο για να τους ενημερώσει σχετικά με τη Διάσκεψη κορυφής του Ρίο+20 για την αειφόρο ανάπτυξη και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους, αλλά και για να μοιραστεί μαζί τους ορισμένες πληροφορίες εκ των έσω αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της ΕΟΚΕ. Θα τους δώσει συμβουλές σε θέματα τακτικών διαπραγμάτευσης, θα τους εξηγήσει ορισμένες μεθόδους πραγματοποίησης συμπράξεων και θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν πώς μπορεί κάποιος να εξασφαλίσει την υποστήριξη των συμμάχων του.

Τρεις μαθητές και ένας καθηγητής από το 3ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών θα συμμετάσχουν τον Απρίλιο στην εικονική σύνοδο ολομέλειας. Μαζί με περισσότερους από 150 μαθητές σχολείων απ’ όλη την ΕΕ, θα συζητήσουν, θα διαπραγματευτούν και θα επιχειρηματολογήσουν με σκοπό να καταλήξουν σε μια συναινετική γνωμοδότηση με θέμα τις προσδοκίες των Ευρωπαίων ενόψει της Διάσκεψης κορυφής του Ρίο+20. Κατά την προπαρασκευαστική περίοδο που θα προηγηθεί της συνόδου ολομέλειας, οι μαθητές θα μπορούν να καταθέσουν τροπολογίες, οι οποίες, εφόσον γίνουν δεκτές, θα ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο της γνωμοδότησης.    

Κατά τη διάρκεια της συνόδου ολομέλειας θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να λάβουν μέρος σε έναν πραγματικό διάλογο με ανώτατους αξιωματούχους της ΕΟΚΕ, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της, κ. Staffan Nilsson.

Μέλη της ΕΟΚΕ επισκέπτονται αυτόν τον καιρό σχολεία στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ προκειμένου να απαντήσουν στις ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με την ΕΕ και να τους βοηθήσουν να προετοιμαστούν ενόψει της συμμετοχής τους στην εικονική σύνοδο ολομέλειας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία Η δική σου Ευρώπη, η δική σου φωνή και για να δείτε ορισμένα στιγμιότυπα από την περσινή εκδήλωση, δεν έχετε παρά να επιλέξετε αυτόν τον υπερσύνδεσμο.
Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με μαθητές άλλων σχολείων και χωρών μέσω του Facebook.

Πληροφορίες:
Anna Comi
Anna.comi@eesc.europa.eu
τηλ.: +32 2 546 9367

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου