Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Αποφυλάκιση για Λάκη και Νότα Γαβαλά

Ο 60χρονος επιχειρηματίας και η αδελφή του είχαν υποβάλει αιτήσεις αποφυλάκισης, ζητώντας την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με περιοριστικούς όρους, ισχυριζόμενοι μεταξύ άλλων ότι έχουν κάνει ρύθμιση για τα επίμαχα χρέη και ότι είναι γνωστό το μέρος που διαμένουν, άρα δεν είναι ύποπτοι φυγής

Με απόφαση του ανακριτή αποφυλακίζονται ο Λάκης Γαβαλάς και η αδερφή του Νότα Γαβαλά, αφού εξόφλησαν την οφειλή τους στο Δημόσιο, που προερχόταν από μη καταβολή ΦΠΑ ύψους περίπου 146.000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2011...

Ο 60χρονος επιχειρηματίας και η αδελφή του είχαν υποβάλει αιτήσεις αποφυλάκισης ζητώντας την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με περιοριστικούς όρους, ισχυριζόμενοι μεταξύ άλλων ότι έχουν κάνει ρύθμιση για τα επίμαχα χρέη και ότι είναι γνωστό το μέρος που διαμένουν, άρα δεν είναι ύποπτοι φυγής.
Ο Λάκης Γαβαλάς είχε προφυλακιστεί πριν από 17 μέρες, μετά την απολογία του ενώπιον της 3ης ειδικής ανακρίτριας, για την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της μη καταβολής ΦΠΑ, ενώ λίγες μέρες αργότερα τον ακολούθησε και η αδελφή του.
Ο επιχειρηματίας, γνωστός στον κόσμο της μόδας, συνελήφθη στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αμέσως μετά την αναβολή της δίκης του στο Αυτόφωρο, για χρέη προς το Δημόσιο ύψους περίπου 7,5 εκατ. ευρώ (πλημμέλημα).
Ωστόσο, η εμπλοκή του Λάκη Γαβαλά με τη Δικαιοσύνη δεν τελειώνει εδώ. Ο 60χρονος αναμένεται να κληθεί το επόμενο διάστημα από τον εισαγγελέα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, με βάση τα αναφερόμενα στο πόρισμα της Αρχής για την καταπολέμηση βρώμικου χρήματος.
Ενώ αυτή θα είναι η τέταρτη φορά, σε χρονικό διάστημα δύο μηνών, που θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για υποθέσεις οφειλών του προς το Δημόσιο.
Ο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος άνοιξε τον? χορό των προφυλακίσεων, καθώς είναι ο πρώτος από τους εκατοντάδες συλληφθέντες για φοροοφειλές που κατέληξε στη φυλακή.

Οι συλλήψεις
Είχε συλληφθεί για πρώτη φορά στις αρχές Δεκεμβρίου 2011, από άνδρες του ΣΔΟΕ, λίγο μετά την επιστροφή στο σπίτι του στο Κολωνάκι από νυχτερινό κέντρο όπου διασκέδαζε με την παρέα του.
Η πρώτη σύλληψη του Λάκη Γαβαλά ήταν και τότε για κακούργημα και συγκεκριμένα για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, που θεωρείται φοροκλοπή. Oμως ο 10ος τακτικός ανακριτής, στον οποίο είχε οδηγηθεί τότε, με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα, τον είχε αφήσει ελεύθερο μετά την απολογία του με περιοριστικούς όρους.
Ελεύθερος είχε αφεθεί ο 60χρονος και από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για χρέη προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 7.597.233,96 ευρώ. Oμως λίγες ώρες αργότερα, την ίδια μέρα, άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας τού ξαναπέρασαν χειροπέδες για τρίτη φορά και? φαρμακερή.

Πηγή  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου