Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Νέες λεπτομέρειες για το θάνατο της Whitney Houston

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Whitney Houston, η οποία άφησε το Σάββατο την τελευταία της πνοή σε ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς, στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 48 ετών, βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα του δωματίου της, όπως μετέδωσαν μια ημέρα μετά τον θάνατο της τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Τα μέλη της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών «βρήκαν το άψυχο σώμα της (Whitney) Houston στην μπανιέρα του δωματίου της στο ξενοδοχείο» που διέμενε, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο ABC.
Η αστυνομία του Μπέβερλι Χιλς αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία αυτή.
Η ντίβα που είχε πουλήσει 170 εκατομμύρια δίσκους και είχε πρωταγωνιστήσει με μεγάλη επιτυχία στην ταινία "Ο Σωματοφύλακας" το 1992, βρέθηκε νεκρή από τον σωματοφύλακά της, σύμφωνα με το Foxnews...

Ο θάνατός της διαπιστώθηκε το Σάββατο στις 15:55 τοπική ώρα (01:55 ώρα Ελλάδος Κυριακή), 12 λεπτά αφού ειδοποιήθηκε η υπηρεσία πρώτων βοηθειών από το περιβάλλον της, προσέθεσε το ABC.
Η Whitney Houston διέμενε εδώ και πολλές ημέρες σε δωμάτιο στον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου Μπέβερλι Χίλτον, στο Λος Άντζελες, όπου θα γινόταν πάρτι στο περιθώριο της τελετής της απονομής των βραβείων Grammy. Η Whitney Houston είχε τιμηθεί με έξι Grammy.
Όπως διέρρευσε πάντως, η ιατροδικαστική υπηρεσία έκανε, ήδη, νεκροψία (διαδικασία που καθυστερεί στην περίπτωση θανάτου απλών πολιτών), όμως συγχρόνως διέταξε να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις, που θα διαρκέσουν λίγες βδομάδες (περίπου έξι). 
Ο θάνατος της διάσημης τραγουδίστριας προκάλεσε μεγάλη θλίψη στον κόσμο της μουσικής, στους θαυμαστές της αλλά και στη γενέτειρα της. Στο ναό στο Νιού Τζέρσεϊ όπου η ίδια πρωτοτραγούδησε δημόσια «σόλο», είχαν συγκεντρωθεί πολυπληθείς φίλοι και θαυμαστές της Whitney Houston.      
Είναι ο ναός των Βαπτιστών “Νέα Ελπίδα”, στο κέντρο του Νιούαρκ, με τα απέριττα κόκκινα τούβλα στην πρόσοψή του, ο οποίος στο εσωτερικό του γέμισε με ανθοστολισμό, μέχρι και την θύρα του. Σε αυτόν το ναό η Houston, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, πρωτοτραγούδησε τη δεκαετία του 1970, ως μέλος της χορωδίας του, ειδικευμένη στα “σόλο”. 
«Πάντοτε το Νίουαρκ θα σε αγαπά», έγραφε μία επιβλητική ανθοδέσμη, ενώ μια θαυμάστρια της Houston, που θυμάται τη σταρ να τραγουδάει στο ναό, ανέφερε «μάς ράγισε την καρδιά ο θάνατός σου, ήσουν ένα κόσμημα, λυπάται το Νιούαρκ κι ο κόσμος, όλος».  
Η συγκίνηση εκτός Ηνωμένων Πολιτειών για τον αδόκητο θάνατο της Χιούστον με τη γεμάτη λάμψη-εμβέλεια σταδιοδρομία, στο τραγούδι, ογκώθηκε πολύ. 
Το τραγούδι “Ι Will Always Love You”, που σημάδεψε την σταδιοδρομία της σταρ, είναι στα διεθνή μμε, στα χείλη πάμπολλων.
 
Ο Clive Davis, απέναντι σε ένα βουβό συγκεντρωμένο πλήθος στο πάρτι που δεν ακύρωσε, ώρες αφού γνωστοποιήθηκε ότι η Houston βρέθηκε νεκρή, τόνισε ότι «δεν πρόκειται να συγκαλύψει τη θλίψη» που νοιώθει για την απώλεια φίλης, «που για τόσα χρόνια και σε τέτοιο βαθμό σήμαινε πάρα πολλά γι’ αυτόν».    
Η μεγάλη καριέρα και η ταραχώδης ζωή
Η Whitney Houston, νονά της οποίας ήταν η Aretha Franklin, είχε κατακτήσει στη διάρκεια της καριέρας της: έξι Grammy, 22 Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία, και άλλα 30 τοπικά μουσικά Βραβεία.
Παρήγαγε επτά album μουσικής, έκανε πωλήσεις 170 εκατομμυρίων δίσκων μουσικής, προ και μετά ψηφιακής εποχής, ενώ άφησαν εποχή τα τραγούδια της από την ταινία «The Bodyguard (Ο Σωματοφύλακας)» του 1992, όπου και συμπρωταγωνιστούσε με τον Kevin Costner.
  
Το πρώτο album της Houston κυκλοφόρησε το 1985 - τιτλοφορήθηκε απλά με το ονοματεπώνυμό της- και αμέσως έκανε ρεκόρ πωλήσεων γυναίκας καλλιτέχνιδας στο τραγούδι. Σούπερ-χιτ αυτών των «διαπιστευτηρίων» στο μουσικό στερέωμα ήταν το “How Will I Know”. Όμως, και το αμέσως επόμενο album της, περίπου μετά μια 2ετία, το “Whitney", αμέσως εκτινάχθηκε στην πρώτη θέση του κατάλογου με τα 200 πιο εμπορικά album μουσικής στην αμερικανική μουσική ιστορία. 
Άρχισαν πολύ σύντομα, βέβαια, οι διαδοχικές και συχνές εμφανίσεις και συμμετοχές στην τηλεόραση, αλλά και στον χώρο του κινηματογράφου.   
Τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας 1990, η Houston «συνδυάζει» τα προσωπικά προβλήματα με τις λαμπερές επιτυχίες. Το 1992 παντρεύτηκε με τον πολυσυζητημένο συνάδελφό της Bobby Brown, και ο γάμος τους δεν άργησε να μπει στη δίνη των σκανδάλων για χρήση ναρκωτικών και σκηνές συζυγικής βίας.
Μετά το 2000, τα ναρκωτικά και η απελπισμένη προσπάθεια για απεξάρτηση κυριαρχούσαν εναλλάξ στη ζωή της σημαντικής τραγουδίστριας, με τη μεγάλη απήχηση, που «έφυγε» πρόωρα, παραμονή της τελετής απονομής των βραβείων Grammy.

Πηγή  ant1online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου