Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Aλλαγή συσχετισμών στο κοινοβούλιο

Σημαντική αλλαγή συσχετισμών στο κοινοβούλιο, αλλά και του πολιτικού σκηνικού συνολικά, φέρνουν οι διαγραφές σε ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., με τους ανεξάρτητους βουλευτές να αποτελούν πλέον τη δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη.

Ετσι, μετά τις εκλογές του 2009 κατά τις οποίες το ΠΑΣΟΚ εξασφάλισε 160 έδρες, η ΝΔ 91, το ΚΚΕ 21, ο ΛΑ.Ο.Σ. 15 και ο ΣΥΡΙΖΑ 13, η εικόνα στα έδρανα της Βουλής σήμερα, έχει αλλάξει άρδην. Οι διαγραφές, παραιτήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών από τις τελευταίες εκλογές μέχρι και σήμερα...

...έχουν περιορίσει τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ στις 131 έδρες, της ΝΔ στις 62 έδρες, τους ΛΑ.Ο.Σ στις 14 και του ΣΥΡΙΖΑ στις εννέα, με δεύτερη δύναμη τους ανεξάρτητους βουλευτές που φθάνουν τους 63. Χωρίς αλλαγές έχει μείνει μόνο η ΚΟ του ΚΚΕ, το οποίο παραμένει στη Βουλή με 21 βουλευτές.
Οι εξελίξεις αυτές σηματοδοτούν εκ βάθρων αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, με το πολιτικό σύστημα της χώρας να εισέρχεται σε μία περίοδο ριζικής αναδόμησης.
Tην ίδια ώρα, προ των πυλών είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης υπό το Λουκά Παπαδήμο, που καλείται πλέον να προχωρήσει στην υλοποίηση των πολιτικών του νέου μνημονίου, αλλά και της συμφωνίας του PSI, με τη στήριξη των δύο σοβαρά τραυματισμένων κομμάτων.

Πηγή  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου