Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Παραίτηση Γερουλάνου ύστερα από την κλοπή στο παλαιό μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη δύο ληστών, οι οποίοι άρπαξαν αρχαία αντικείμενα από το παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, το οποίο βρίσκεται εκτός του αρχαιολογικού χώρου, κοντά στο Δημαρχείο. Στις 10 το πρωί ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος έθεσε την παραίτησή σστη διάθεση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου
Η ληστεία σημειώθηκε λίγο μετά τις 7.30 σήμερα το πρωί, την ώρα που η γυναίκα φύλακας, απενεργοποίησε τον συναγερμό για να μπει στο κτίριο και να αναλάβει υπηρεσία...

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι ληστές μπήκαν μαζί της στο εσωτερικό του μουσείου και την έδεσαν σε μία καρέκλα. Στην συνέχεια έσπασαν τρεις προθήκες, άρπαξαν αρχαία αντικείμενα και διέφυγαν.
Η υπάλληλος κατάφερε να λυθεί και να ειδοποιήσει την αστυνομία, στην οποία ανέφερε ότι οι δράστες φορούσαν κουκούλες και ότι ο ένας εκ των δύο δεν μιλούσε καλά ελληνικά.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες και εκτιμήσεις, οι ληστές έκλεψαν 65- 68 αρχαία αντικείμενα, χάλκινα και πήλινα, όλα μεγάλης αξίας, μεταξύ των οποίων και ένα χρυσό δαχτυλίδι.

Πηγή  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου