Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Υπεγράφη η αδειοδότηση για εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στην Αριδαία από το υπουργείο Περιβάλλοντος


Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

Τους περιβαλλοντικούς όρους για την αδειοδότηση σειράς έργων σε όλη τη χώρα, δημόσιων και ιδιωτικών, υπέγραψε το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Στο πλαίσιο αυτό και μετά από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, το υπουργείο έδωσε άδεια προμήθειας φυσικού αερίου...

...στην ιταλική Edison και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι 150 MW στην αυστριακή Verbund. Αδειοδοτήθηκαν ο πρώτος πλωτός Ανεξάρτητος Σταθμός Φυσικού αερίου για υγροποιημένο φυσικό αέριο στην Αλεξανδρούπολη (επένδυση της τάξης των 300 εκατομμυρίων ευρώ), μεσαίας δυναμικότητας αιολικά πάρκα στους Δελφούς, στη θέση "Περδικοβούνι" Βοιωτίας και στη θέση "Μαρίστι -Μαυροβούνι" Θήβας όπως και μεγάλα αιολικά πάρκα στην Ανδρο και στην Κάρυστο Εύβοιας.

Αδειοδοτούνται παράλληλα:
Οδικά
  • Οδικά έργα όπως η σύνδεση της Ιονίας Οδού με Πρέβεζα και Αστακό, σήραγγες Ανθοχωρίου και Μετσόβου, τμήματα εθνικών οδών, η παράκαμψη Αράχωβας Βοιωτίας, ο ανισόπεδος κόμβος Μεγαλόπολης κλπ.
  • Έργα ύδρευσης και βιολογικοί καθαρισμοί, συγκεκριμένα το φράγμα Γαδουρά στη Ρόδο και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων σε Ιωάννινα (επέκταση), στην Παλαιά Φώκαια Αττικής για την εξυπηρέτηση περιοχών του Σαρωνικού, σε Αρχαία Ολυμπία, Μέτσοβο, Αριδαία, Αλόννησο, Ερεσσό Λέσβου και το αποχετευτικό δίκτυο Χαλκίδας.
  • Εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων στον νομό Ηλείας που περιλαμβάνει μονάδα επεξεργασίας σύμμεικτων αστικών αποβλήτων 100.000 τόνων /έτος, κομποστοποίηση και χώρο υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων.
  • Μικρά λιμενικά έργα, έργα αξιοποίησης ορυκτού πλούτου σε Θεσσαλονίκη, Εύβοια, Αχαΐα, τουριστικές εγκαταστάσεις σε Κω, Πήλιο και Πάρο.
Σημειώνεται τέλος πως στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 -2013, εντάχθηκαν το τελευταίο δίμηνο 33 έργα, κυρίως αποχετευτικά δίκτυα σε μικρούς δήμους της περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού 269 εκατομμυρίων ευρώ.
  
Πηγή  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου