Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Προεκλογική ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ

Πολιτική εμφάνιση «προεκλογικού» χαρακτήρα, στέλνοντας μηνύματα εντός και εκτός συνόρων, αναμένεται να κάνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της 76ης ΔΕΘ σήμερα το βράδυ, στην ομιλία που θα απευθύνει στους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας και στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει αύριο στη μία το μεσημέρι.

Στον αρνητικό απόηχο από το 6ο χαράτσι στην ακίνητη περιουσία, που έχει προκαλέσει ευρεία κοινωνική δυσαρέσκεια, αναμένεται να δεσμευτεί για την κατάργηση του...

...και θα καλέσει τον Α. Παπανδρέου να φύγει. Θα ζητήσει πρόωρες εκλογές και «καθαρή εντολή», να του δώσουν οι πολίτες την «ευκαιρία», όπως θα τονίσει, να προχωρήσει στην επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και να εφαρμόσει το πρόγραμμά του για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Ανοιχτό έχει μπροστά του το στοίχημα να αποδείξει πως θα επιτύχει να εφαρμόσει το δικό του σχέδιο το οποίο, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνει αυξήσεις στις χαμηλές συντάξεις, μείωση των φόρων κ.λπ.
Η Συγγρού δίνει βαρύνουσα σημασία στην παρουσία Σαμαρά στη ΔΕΘ. Ο στόχος είναι να δημιουργήσει μια «κυβερνητική προοπτική της Ν.Δ.» απέναντι «σε μια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που καταρρέει», όπως τόνισε σύμβουλος του προέδρου με τον οποίο συνομίλησε η «Ε». Γι' αυτό και η βραδινή ομιλία «δεν θα είναι ένα Ζάππειο 3 -αν και το μεγαλύτερο μέρος της θα αφορά την οικονομία και κυρίως την ανάπτυξη- αλλά θα περιγράφει την Ελλάδα του Αντώνη Σαμαρά», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Η ενίσχυση της «καταλληλότητας» του Α. Σαμαρά για την πρωθυπουργία η Συγγρού αντιλαμβάνεται ότι περνάει και μέσα από τα μηνύματα που θα φτάσουν στην τρόικα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, του οποίου μέλος είναι η Ν.Δ. και μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν το «μαύρο» πρόβατο, γιατί αρνιόταν να επιδείξει συναίνεση «στη λάθος συνταγή» της μνημονιακής πολιτικής. Ο Αντώνης Σαμαράς θα ξεκαθαρίσει στη ΔΕΘ ότι θα ζητήσει επαναδιαπράγματευση όχι για να αλλάξει τους δημοσιονομικούς στόχους και να υπάρξει χαλάρωση, αλλά για να εφαρμόσει άλλη συνταγή, το δικό του σχέδιο, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη, να ενισχυθεί η ρευστότητα και η επιχειρηματικότητα, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Στο «Βελλίδειο» αναμένεται να δώσει το «παρών», εκτός από τον επιχειρηματικό κόσμο, σχεδόν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. και βεβαίως ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος δήλωσε ότι είναι χρέος του να στηρίξει τη Ν.Δ. και τον πρόεδρο. Υπάρχει κομματική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη. Θα υπάρξει θερμή υποδοχή του Α. Σαμαρά. Όπως φαίνεται όμως και του Κ. Καραμανλή, που και πέρσι είχε τους προσωπικούς οπαδούς του.

Πηγή  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου