Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Άδικη και Εκδικητική ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ


Από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Γιαννιτσών λάβαμε και το παρακάτω δελτίο τύπου γύρο από την απόλυση εργαζομένης στον Δήμο Πέλλας κα. Γαβριηλίδου Συμέλας:...

 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Δελτίο τύπου

Μια άδικη απόλυση έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες στον Δήμο Πέλλας. Συγκεκριμένα δεν ανανεώθηκε η σύμβαση εργασίας της συνάδελφισσας Γαβριηλίδου Συμέλας, καθαρίστριας στο Δημοτικό Σχολείο Δαμιανού, έπειτα από 12 χρόνια συνεχούς υπηρεσίας της.
Αυτό συνέβη παρά την σχετική εγκύκλιο...

...του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (φορέα στον οποίο ανήκουν οι εν λόγω καθαρίστριες και που χρηματοδοτεί την εργασία τους ) και την σύμφωνη με αυτή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την επαναπρόσληψη όλων των καθαριστριών που υπηρετούσαν στα σχολεία την προηγούμενη χρονιά.
Η συγκεκριμένη καθαρίστρια ειδοποιήθηκε να κάνει τον γενικό καθαρισμό του σχολείου και μετά τον αγιασμό, της ανακοινώθηκε ότι δεν θα προσληφθεί, αλλά θα προσληφθεί άλλη, συγγενής δημοτικού συμβούλου.
Ο λόγος: στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ΔΕΝ ψήφισε την παράταξη που διοικεί τον Δήμο Πέλλας.
Η απόλυση συναδέλφου μας είναι άδικη και εκδικητική, δείγμα παλαιοκομματικών αντιλήψεων, είναι δίωξη πολιτικών αντιπάλων στο Δήμο Πέλλας για να βολευτούν τα «δικά μας παιδιά»! Το ΔΣ του ΕΚΓ αντέδρασε από την πρώτη στιγμή. Έθεσε στον Δήμαρχο και την αρμόδια σύμβουλο κ. Λαγοματη το ζήτημα, οι οποίοι μέχρι την τελευταία ώρα διαβεβαίωναν ότι δεν θα μείνει καμία καθαρίστρια από αυτές που υπηρετούσαν την προηγούμενη χρονιά άνεργη και ότι θα εφαρμοστεί η εγκύκλιος του Ε.Ι.Ν. Όπως αποδείχτηκε, αυτό ήταν απλά στάχτη στα μάτια, ήταν μια τακτική αποπροσανατολισμού και κωλυσιεργίας.
Ως Ε.Κ.Γ. και ως εργαζόμενοι δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην συνάδελφό μας.
Δεν δεχόμαστε την απόλυσή της, καλούμε τον Δήμο Πέλλας να την ανακαλέσει άμεσα και η συνάδελφος να επανέρθει κανονικά στην εργασία της. Καλούμε τους γονείς των μαθητών, τους δασκάλους αλλά και όλους τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν στη συνάδελφισσα μας.
Κανένας δεν πρέπει να πετιέται σαν σκουπίδι, κανένας δεν πρέπει να διώκεται επειδή έχει αντίθετη πολιτική άποψη από τον εργοδότη του.
Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμα αντικείμενα αλλά άνθρωποι με δικαιώματα, ανάγκες και οικογένεια, που όταν βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη χωρίς δουλειά ανατρέπεται ολόκληρη η ζωής τους.

2 σχόλια:

  1. Βρε καλώς τους τους εργατοπατέρες......Εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτή έβγαλαν ανακοίνωση για μια καθαρίστρια που ούτως ή άλλως δια νόμου δεν μπορούσε να επαναπροσληφθεί.Που ήστε τόσο καιρό ρε μεγάλοι συνδικαλιστές του Πασοκ που μας έχει καταληστέψει η κυβέρνηση που στηρίζετε ;;Υποκριτές του κερατά και λαμόγια είστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δικός μου, ο δικός σου ο δικός του.... Τα δικά μας, τα δικά σας, τα δικά τους.....παιδιά. Προκόψαμε σε αυτόν τον τόπο. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή